Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικά οι περισσότεροι δείκτες από τα υψηλά 4,5 ετών. Διορθωτικές κινήσεις σε Μιλάνο, Μαδρίτη. Η υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Fitch και οι κινήσεις της Goldman Sachs. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές από τα υψηλά 4,5 ετών που άγγιξαν την Παρασκευή. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ανάπαυλα μετά τα ισχυρά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων καθώς οι επενδυτές ξεδιαλύνουν την εικόνα από το μπαράζ των οικονομικών μεγεθών για Κίνα και ΗΠΑ, αλλά και την υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Fitch Ratings.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,19% στις 79710 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,36% στις 3826 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19% στις 6.496 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 1,08% στις  κατά 0,7% στις 6033 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,78% στις 16.076 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI κατά 0,7% στις 6.033 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Fitch Ratings προχώρησε στη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας σε «ΒΒΒ» από «Α-» κυρίως λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η χώρα μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Πέραν των εξελίξεων στην ευρωζώνη, η

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται πτωτικά καθώς και η Goldman Sachs προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης για τις ιταλικές τράπεζες επισημαίνοντας την ενίσχυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πέραν αυτών, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην στα στοιχεία για την κινεζική οικονομία που έδειξαν σημαντική επιτάχυνση του πληθωρισμού το Φεβρουάριο, με επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων. Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός άγγιξε το 3,2% από 2% τον Ιανουάριο. Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε σε ετήσια βάση κατά 9,9% και οι λιανικές πωλήσεις κατά 12,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v